Bovenbouw

Pepernoten bakken
In de bovenbouw hebben we heerlijke pepernoten gebakken!


Techniekviering

6 keer per jaar hebben we een techniekviering. Er wordt dan gewerkt in groepjes aan verschillende onderdelen, zoals bijvoorbeeld: een alarm maken en bouwen met constructie. Op de foto maken ze tandpasta.
 
Wandelende tak
In de bovenbouw hebben we Indische wandelende takken waar we goed voor zorgen.

 
Op reis door Europa
In de bovenbouw hebben we gewerkt aan het project: : Op reis door Europa"
We hebben gebruik gemaakt van de Europese verhalenkoffer om meer te weten te komen over de EU. De kinderen hebben in groepjes gewerkt aan een muurkrant in de vorm van hun gekozen land. Hierin kwam informatie te staan die ze gevonden hadden. Ook werd er iets geknutseld dat bij het land hoorde. Aan het einde van het project werden de muurkranten aan elkaar gepresenteerd en tentoongesteld in de hal.13 november 
De afgelopen tijd is er hard verder gewerkt aan het project "Op reis door Europa".
Een aantal landen zijn nog niet klaar, maar het ziet er al héél gezellig uit in de groep.
Vorige week zijn we gestart met de week van de mediawijsheid. Dit doen we dmv het programma Mediamasters.
Dit is een online programma met filmpjes en vragen over bijvoorbeeld wachtwoorden, internetgebruik en het herkennen van nepnieuws.
De kinderen vinden dit altijd erg leuk en interessant. Deze week hebben we dat afgerond en we zijn weer een stukje wijzer geworden!
Afgelopen woensdag was het 11 november. We hebben op school in de hal onze lampions aan elkaar laten zien en erbij gezongen.
Het was erg gezellig .Ze zagen er weer héél mooi uit dit jaar en als afsluiting was er nog een traktatie in de groep voor iedereen. Hopelijk geeft het jullie weer een beetje een beeld van wat we allemaal doen op school en in onze groep.

30 oktober
We zijn vorige week gestart met ons nieuwe project "Op reis door Europa". 
Per tweetal is er een land gekozen en maken ze een muurkrant. Deze muurkrant heeft de vorm van het land en hier komt
de gevonden informatie op te staan.

Verder zijn de kampverhalen geschreven en wordt de laatste hand gelegd aan onze kampkrant. Die krijgen ze mee naar huis als hij klaar is.

Vandaag hebben we de eerste van de zes techniekvieringen gehad. Er wordt in de bovenbouw gewerkt aan verschillende technieken. Iedereen werkt per keer aan één onderdeel. Wat er gemaakt is, mag binnenkort mee naar huis.