Lente Kabouter Excursie in het Streekbos

Dinsdag 21 maart was een spannende dag in de onderbouw! We gingen namelijk op Lente Kabouter Excursie naar het Streekbos.
De afgelopen 3 weken hadden we al als project
Kabouters in de groep, dus daar wisten we al heel veel van. We hebben veel kabouters en paddenstoelen geknutseld, maar ook bijvoorbeeld veel liedjes en versjes gezongen, kabouterspelletjes gedaan in de gymzaal, geteld en gerekend, de letter k geleerd en gepraat over sporen van kabouters, mensen en dieren.
Dinsdagmorgen kwamen we eerst allemaal op school en bespraken we dat de lente was begonnen en waaraan je dat kunt merken. Om 10 uur kwamen de rij-moeder en konden we vertrekken. Na een korte, gezellige reis kwamen we aan bij het Streekbos. We mochten eerst binnen bij de IVN afdeling rondkijken en we kregen uitleg over wat we gingen doen. Buiten was het mooi weer, maar het gras was wel erg nat! Gelukkig hadden de meeste kinderen laarzen aan.
En dan op zoek naar de kabouters! Bij elke kabouter was een opdracht die te maken had met de natuur en de lente, bijvoorbeeld over vogels en nesten, bloemen en planten, kleine kriebeldiertjes en mollen. We hebben zelfs een echt vossenhol gezien!
We hadden ook een grote vuilniszak mee, waar we afval in konden doen als we dat vonden, nou, die was aan het einde best vol! Iedereen had erg goed geholpen om afval te zoeken.
Het uur was helaas zo voorbij en toen moesten we alweer naar school.....het was erg leuk om zo in de natuur bezig te zijn en ervan te leren.

Rij-ouders en begeleiders; heel erg bedankt!
   
Meer foto's kunt u zien door hier te klikken