Wat heb ik geleerd over de tijd van de Grieken en Romeinen?
Van het jaar 3000 jaar voor Christus tot het jaar 500 na Christus was de tijd van de Grieken en Romeinen.
Ik heb geleerd dat toen de eerste dakpannen, rioleringen en aquaducten werden gebouwd.
De mensen in die tijd vonden het heel normaal om christenen te laten vechten tegen leeuwen en andere roofdieren in een groot amfitheater.
In Griekenland zijn de eerste olympische spelen gehouden, ze vonden sport in die tijd net zo belangrijk als lezen en schrijven.
Ik wist ook niet dat er in die tijd een grote vulkaan uitbarsting is geweest.
Het was de vulkaan Vesuvius. Vesuvius veroorzaakte een grote rook- en aswolk boven het stadje Pompeď, waardoor niemand meer kon ademen.
Ook hadden ze in die tijd hun eigen schrift.
Julius Caesar werd generaal en veroverde veel gebieden. Uiteindelijk mag hij alle belangrijke beslissingen in zijn eentje nemen.
 
Wat heb ik geleerd over de tijd van de Grieken en Romeinen?
We gaan terug in de tijd, we gaan naar 3000v Chr. t/m 500 Chr. Dat is de tijd van de Grieken en de Romeinen. De Grieken waren vooral heel slim. Ze hebben veel dingen uitgevonden die we nog steeds gebruiken, bijvoorbeeld: riolering, een arena en zwembaden. De Romeinen waren vooral heel sterk. Ze veroverden veel landen. 50 v Chr. Kwamen ze in Nederland, maar ze gingen niet verder dan de Rijn, want aan de andere kant van de Rijn zaten hun vijanden, de Germanen, De Germanen probeerden het andere stuk Nederland weer terug te veroveren. Je had bij het Romeinse leger voetsoldaten en ruiters. De eerste keizer van de Grieken en Romeinen was Augustus. Vandaar de maand Augustus. Een leuk weetje: de Olympische spelen is bedacht door de Grieken. Ze noemden het destijds brood en spelen. Het werd gehouden in Olympia. Veel informatie komt van de Romein uit Archeon die bij ons in de klas kwam.    
  
Afbeeldingsresultaten voor grieken en romeinen